Takılar

Kıkırdak Küpe Nedir?

Kulak deldirmek ve küpe takmak özellikle bayanlar işçin çok sık tercih edilmektedir. Bunlardan birisi olan kıkırdak küpeler son yıllarda çok sık tercih edilmektedir. Kulak kıkırdağını deldirmek son yıllarda oldukça popüler bir akım olmaktadır. Fakat bazı durumlarda sağlık problemleri açabilmesi sebebiyle dikkat edilmesi gereken noktalar da bulunmaktadır Bu anlamda kırkırdak küpe modelleri www.mylady.com.tr sitesinde yer almaktadır.

Kıkırdak Küpe Tehlikeli mi?

Günümüzde pek çok yer kırkırdak küpe takmak için kulak deldirme işlemlerini yapmaktadır. Fakat kıkırdak deldirmek kolay gibi görünse de herkesin yapabileceği bir iş değildir. Delme tabancası ile yapılan bu işlem uzmanlık gerektirmektedir. Bu nedenle herhangi bir yerde yaptırmak tehlikeli olabilir.

Kıkırdak deldirme işlemi mutlaka bir sağlık kuruluşunda yaptırılmalıdır. Ayrıca kıkırdak delinirken kullanılan aletlerin streril olması da çok önemlidir. Bunlarla birlikte kalp rahatsızlığı, nörolojik hastalıklar veya diyabetik gibi hastalıkları olan kişiler kıkırdak deldirmekten uzak durmalıdır. Bunlar dışında bir sağlık kuruluşunda streril bir ortamda kıkırdak deldirme işlemleri yapılabilir.

Kulak Kıkırdağı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Son yıllarda kırkırdak küpe modelleri birçok kadın tarafından araştırılmaktadır. Bu anlamda www.mylady.com.tr sitesinde her bütçeye uygun küpe bulmak mümkündür. Fakat kulak kıkırdağı deldirme işlemi sonrasında bazı ağrılar yaşanması da mümkündür.

Kulak kıkırdağı insan anatomisi bakımından hassas bölgeler arasında yer alır. Kıkırdak dokusu çabuk  iyileşir gibi gözükse de dışarıdan yapılan bir müdahalede iyileşme süresi uzayabilir. Bu iyileşme süresinin uzun sürmesi küpenin içerisindeki metal veya plastik parçadır. Kızarıklık, şişkinlik ve kaşıntı gibi durumların görülmesi normaldir. Fakat bu şikayetlerin artması durumunda mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Bu noktalara dikkat edildiğinde kırkırdak küpe modelleri rahat bir şekilde seçilebilir.

Kıkırdak Küpe Acıyor Mu?

Kıkırdak deldirme  işlemi kulak deldirme işlemine göre daha zorlayıcı olmaktadır. Bu nedenle kırkırdak küpe delme işleminden sonra biraz ağrı yapabilir. Kıkırdak deldirme işlemi kıkırdak ve etli alanın ortasının delinmesi işlemidir. İşlem sırasında ağrı duyulması da normaldir.

Kıkırdak Deldirmek Öldürür mü?

Kırkırdak küpe modellerine www.mylady.com.tr sitesinden bakıldığında birbirinden farklı modeller görülmektedir. Fakat deldirme işleminden korkan pek çok kişi bulunmaktadır. Özelikle kıkırdak deldirme işleminin  öldürmediği bilinmelidir. İlk 3 veya 4 gün zorluk çeken kişiler delme işleminden sonra kıkırdak bölgesini temiz tutması gerekmektedir. İyileşme sürecinden sonra kırkırdak küpe  modelleri değiştirilebilir.

Kulak Kıkırdağı İltihabına Ne İyi Gelir?

Kulak deldirme işleminden sonra bazı durumlarda iltihaplanmalar görülmektedir. Kulak kıkırdağı iltihaplanan kişiler sağlık kuruluşuna gitmesi gerekir. Özellikle antibiyotik ya da ispirto içeren kremlerin kullanılması gerekebilir. Delinen alanların da bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan  kalkmaktadır. Kulak kıkırdağı için  kullanılan antibiyotik kremler bir pamuk yardımı ile sürülmelidir.

Kulak Kıkırdağı Ağrısı Neden Olur?

Kulak kıkırdağının delme işlemi sonrasında ağrılar meydana gelmektedir. Bunun dışında kıkırdak ağrısının başka sebepleri de bulunmaktadır. Bunlar yanık, donma, travma ve iltihaplanma gibi sebeplerdir.

Kıkırdak Deldirmek Zararlı mı?

Kırkırdak küpe modelleri günümüzde en çok araştırılan aksesuarlar olmaktadır. Bununla birlikte kıkırdak deldirme işlemleri de araştırılmaktadır. Kulak kıkırdağı hassas bir yerde olduğu için deldirme esnasında bazı sağlık problemi oluşabilmektedir. Özellikle kanamaların oluşması  çok sık görülmektedir. Ayrıca enfeksiyon kapması halinde kızarıklık, iltihaplanma ve ağrılar da oluşabilir. Kıkırdak küpeleri ve çeşitlerini şimdi www.mylady.com.tr sitesinde bulmak mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir